Съвсем очаквано зам.-министър Десислава Ахладова е предложена да замени Данаил Кирилов

...
Съвсем очаквано зам.-министър Десислава Ахладова е предложена да замени Данаил Кирилов
Коментари Харесай

Десислава Ахладова сменя Данаил Кирилов като министър на правосъдието

Съвсем предстоящо зам.-министър Десислава Ахладова е препоръчана да замени Данаил Кирилов на поста министър на правораздаването. Проектът за лични промени в Министерски съвет към този момент е импортиран в Народното събрание и ще бъде гласоподават от депутатите на пленарното съвещание в четвъртък.

Ахладова е някогашен арбитър. В политиката влезе от шефското място в административния съд в Перник. Преди това, в продължение на три години, е била ръководител на Районния съд в същия град. Като зам.-министър отговаря за дирекциите “Българско поданство “, „ Взаимодействие със правосъдната власт “, Агенция по вписванията, Централния указател на особените залози и други

Данаил Кирилов подаде оставка като министър на правораздаването на 26 август без да уточни каквито и да е претекстове. Кирилов изиска да напусне правителството само два дни, откакто съобщи, че ръководещите дават сериозна поръчка за нова Конституция и остави усещането, че той е един от създателите на плана на ГЕРБ.

Преди месец Бойко Борисов забрани на правосъдния министър да показва каквито и да е позиции посредством обществената мрежа Facebook поради негов пост против Христо Иванов. Само преди дни, пред медиите след Националното заседание на прокурорите и следователите в Бояна, Кирилов се оправда за поста си против Христо Иванов и сподели, че има лист от 250 члена на партията му, които го назовават Барни Ръбъл. 

Данаил Кирилов влезе в държавното управление напролет на 2019 година. Преди това той беше ръководител на правната парламентарна комисия. Мястото в правосъдното министерство зае след следващата вълна от оставки, провокирана от абсурда с парцели на партийни дейци и министри и оставката на Цецка Цачева.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР